Stiu ca se mai gasesc prune prin piete pentru ca am vazut eu si ma gandesc sa mai repet reteta asta; oricum la iarna mi-am propus sa o incerc cu prune din compot. Reteta este una simpla, cu inspiratie de la Edith's kitchen&more (multumesc Edith!), eu am adaptat-o putin dupa tava mea care are diametrul de 26 cm.
Avem nevoie de:
Pentru aluat: 200 gr. faina alba, 100 gr. unt, 50 gr. zahar, 1 ou, un praf de sare, si 2 linguri apa rece.
Pentru umplutura: 500 gr. prune taiate pestisori, 2-3 linguri zahar, 2 linguri amidon, 2 linguri gris.
Cum se face: Ingredientele pentru aluat se pun toate intr-un bol si se amesteca bine pana se obtine o coca compacta.
Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cca 30 minute. Intre timp pregatim umplutura: prunele spalate se iate pestisori, se amesteca cu zaharul si se pun pe foc sa fiarba 15 minute. Intr-un bol micut se iau 4-5 linguri de zeama lasata de prune si se amesteca cu amidonul, apoi acesta se toarna in compozitia de prune si se mai fierbe inca 5 minute.
Trei sferturi din coca se intinde in tava de copt (se pastreaza restul pentru grilaj)
Se da din nou la copt pentru inca 20 de minute. Se portioneaza si se serveste.