skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

CORNULETE BICOLORE



Aceste cornuri sunt de o pufosenie extraordinara si vi le recomand din tot sufletul.
Avem nevoie de:
Pentru maia: 300 ml lapte, 100 gr zahar, 50 gr. drojdie proaspata, 1 lingurita faina - toate acestea se lasa la dospit 15 minute.     
                                      
Separat se bat bine 3 oua intregi cu putina sare si se adauga 200 ml ulei.
                                       
Intr-un vas mai mare punem 900 gr faina, 1 plic praf de copt,
                                       
apoi adaugam maiaua si compozitia de oua batute.
                                        
Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se imparte in 2 parti. In una din parti se adauga 2 linguri lapte si 1 lingura cu varf cacao si se framata pana se incorporeaza.
                                       
Se lasa cele doua jumatati (alba si neagra) la dospit aproximativ 20-30 minute.
                                       
Intre timp preparam siropul din 250 gr zahar cu 250 ml apa care se fierb 10 minute.
                                       
Pentru umplutura putem folosi nuca macinata, mac macinat si indulcit cu zahar, stafide, rahat taiat felii sau cubulete sau ce doriti voi (eu am folosit 350 g rahat taiat felii).
Dupa ce au crescut, fiecare jumatate se imparte in 8 bucati. Vom avea 8 parti negre si 8 parti albe.
 
Se intinde cu facaletul 1 parte alba formand un cerc si separat se intinde si 1 parte neagra care trebuie sa fie diametral mai mica decat partea alba, apoi se suprapun
                                      
si cercul obtinut il taiem cu cutitul in 4 sferturi (cine doreste poate imparti cercul in 6 sau 8 parti, obtinand astfel cornulete mai mici).  

Se intoarce fiecare sfert cu partea alba in sus, se mai intinde putin cu facaletul, se aseaza rahatul si se ruleaza.
                                       
                                    
                                        
                                     
Atentie: a se rula de la baza unde am pus rahatul spre varf. 
Si gata cornuletul.          
Le asezam in tava pe hartie de copt
                                     
si le dam la cuptor pentru 15 -20 minute la 180 grade C.
Le scoatem si cat sunt inca fierbinti le "pictam" cu putin sirop.
                                    
Sau le puteti lasa si fara sirop insa nu vor fi asa de dulci.
                                  
Ia priviti ce pufoase sunt:
                                 
Nu-i asa ca va e pofta?!



Labels: BICOLORE, CORNULETE 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com