Marturisesc ca tare imi place combinatia de sunca, branza si ceapa verde, de aceea am transpus aceasta combinatie in multe retete, iata ca a venit timpul sa va arat si voua.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 500 gr. faina
- 200 ml lapte
- 100 gr. iaurt
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 20 gr. drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Umplutura: 3 -4 felii de sunca taiate cubulete, 3-4 cozi de ceapa verde, putina branza de burduf
In loc de sunca puteti folosi orice mezel doriti, eu am facut si cu parizer si cremvursti polonez.
Aluatul se framanta din ingredientele enumerate si se lasa sa-si dubleze volumul.
Se intinde foaie dreptunghiulara aprox. de 45 x 25 cm dimensiune si se pune umplutura
se ruleaza ca la cozonac.
Se taie in felii de 1,5 cm grosime. se iau cate 3 sau 4 felii, se aduna cu degetele la baza pentru a se lipi intre ele astfel incat capetele de sus sa ramana libere.
Se pun pe foaie de copt in tava, se lasa sa creasca putin (eu nu am mai avut rabdare), se ung cu ou batut si se coc 20-25 minute la 200 grade sau pana devin aurii.
Sunt bune pentru mic dejun, cina, ca aperitive cu iaurt, chefir sau smantana fermentata.
S-aveti pofta!