skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

COCORADA CU BRANZA SI MARAR


Cocorada este conform definitiei din dictionar placinta de malai, oua si unt umpluta cu branza, cu urda si marar; ceea ce va propun eu sunt mai degraba niste placintele coapte la cuptor pe care le puteti umple cu branza, marar, cozi de ceapa verde sau varza dulce usor calita. Le-am denumit asa ptr ca imi aduc aminte de mama mea care ori de cate ori facea paine in cuptor punea la copt si cate o cocorada cu branza sau cu varza. Binenteles ea nu o facea asa "decupata" cum am facut eu, ea intindea aluatul punea pe jumatate umplutura apoi cu cealalta jumatate acoperea umplutura.
Pentru aluat avem nevoie de (vor rezulta 14-15 bucati):
- 620 gr. faina
- 400 ml lapte caldut
- 120 ml ulei
- 40 gr. drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
Cum se pregateste: Laptele se incalzeste usor pe foc impreuna cu uleiul. Sarea se presara peste faina si se amesteca. Drojdia se amesteca cu zaharul pana cand devine lichida, apoi se pune in faina si se framanta adaugand treptat laptele impreuna cu uleiul. Se lasa la dospit aprox. 45 minute la loc caldut. Intre timp se pregateste umplutura: 400-500 gr branza de burduf sau de oaie se amesteca cu marar tocat marunt si cozi de ceapa verde sau varza dulce calita si condimentata cu sare si piper.
Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pe planseta de lucru infainata, apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unei cupe de inghetata. Ale mele au diametrul de 11,5 cm.


Peste un cerc se pune umplutura dorita apoi se acopera cu un alt cerc.


Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt unde pentru a fi siguri ca nu de desfac se apasa marginile cocoradei cu dintii unei furculite.
Se ung cu ou batut si se presara cateva seminte de susan (noua ne place, voi puteti sa nu folositi)
Se dau la copt aprox. 30 minute sau pana cand se rumenesc frumos. (cuptorul meu, in ultimul timp, nu mai coace asa de bine, asa ca am dat cuptorul la maxim si am folosit o tava in care am pus niste apa pe care am pus-o dedesubtul tavii cu cocorada, pentru a avea siguranta ca nu se vor arde).
Se pot consuma calde sau reci sau daca raman de pe o zi pe alta pot fi incalzite in cuptorul cu microunde. vor fi la fel de bune. Sunt potrivite ca gustare la servici, la scoala pentru copilasi etc.



Labels: BRANZA, COCORADA, MARAR 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com